Tavşanlı Sevdalısı Fevzi Coşgun Vefat Etti

13:02:00 | 0 yorum

Eski  Tavşanlı Belediye Başkanı Tavşanlı Sevdalısı Fevzi Coşgun, 72 yaşında vefat etti.

Bursa'da, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden  Fevzi Coşgun'un cenazesi, Tavşanlı'da toprağa verildi.
Cenaze, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Coşgun'un yakınları ve vatandaşların katılımıyla ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Tavşanlı Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

   
Belediye Başkanlığı görevini 1984-1989 yıllarında yürüten Coşgun, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı'nın ilk temsilcisiydi.
Tavşanlı'da 1940 yılında doğan Fevzi Coşgun, ilk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladıktan sonra Kütahya Sanat Enstitüsü'nden mezun oldu.
    Tunçbilek beldesindeki termik santralde 3 yıl çalışan Coşgun, askerliğini yedek subay öğretmen olarak iki yıl Kayseri'nin Develi ilçesinde yaptı. 5 yıl Domaniç, 9 yıl Tavşanlı'nın Tepecik beldesinde öğretmenlik görevini yürüttükten sonra 8 sene süren Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevi sonunda emekliye ayrıldı.
        Tavşanlı Akıncılar ve Üç Eylül spor kulüplerinin kuruluşunda hizmetleri bulunan Coşgun, Anavatan Partisi'nden (Anap) seçildiği Tavşanlı Belediye Başkanlığı görevini 1984-1989 yıllarında yürüttü. Coşgun, 1994-1999 yıllarında Refah Partisi'nden Tavşanlı Belediye Meclisi üyesi olarak Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu.

     Coşgun'un Tavşanlı Akıncılar Spor Kulübü'nde hizmet ettiği yıllarda yazdığı  "Fatih Geliyor", "Acı Gerçekler", "Hapishane Çeşmesi", "Ya Şehit ya Gazi", "Vatan İçin", "Maskeliler" adlı piyesler gençler tarafından sahnelendi ve büyük izleyici kitlesi topladı. Tavşanlı'da mehter takımı kurulmasına da öncülük eden Coşgun, "Sularda Susamak", "Domaniç'te Zaman",
"Tavşanlı'da Zaman", "Tavşanlı'da İz Bırakanlar" adlı kitaplar yazdı.
Coşgun, "Türkiye çöl olmasın" sloganıyla 1992'de kurulan TEMA Vakfı'nın ilk temsilcisi unvanını elde etti.
Tavşanlı'da yayımlayan bazı gazete ve dergilerde köşe yazarlığı da yapan Coşgun, evli ve bir çocuk babasıydı.

Category:

<%=vbcrlf%><%=vbcrlf%>

Privacy guaranteed. We'll never share your info.

0 yorum