TAVŞANLI EVLERİ SANAL ORTAMDA.

01:16:00 | 0 yorum

Leblebisi ve kömürüyle tanınan Tavşanlı’nın gizli kalan değeri olan eski Tavşanlı evleri de gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor.
 
     Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Valilik aracılığıyla yaptığı çalışma ile Tavşanlı’da tescilli olan tarihi evler internet üzerinden sanal turla gezilebilecek.
     Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri önceki gün Tavşanlı’ya gelerek binaların 360 derece panoramik fotoğraflarını çekmeye başladılar. Kısa sürede tamamlanan çekimlerden sonra dünyanın her yerin sanal turla gezilebilecek olan binaların projesi ile ilgili olarak Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER bir açıklama yaptı.
     Başkan GÜLER; “Tavşanlı’mızın eski evlerinin de mimari olarak güzelliklerini tanıtamamaktan dolayı mustariptik. Her platformda dile getirmemize rağmen ciddi bir veri olmadan yol alamıyorduk. Yapılan bu çalışma sayesinde internet üzerinden bu evler içleri de dahil olmak üzere gezilebilecek.
Ben ilçemizin tanıtımına çok büyük katkıları olacağını düşündüğüm bu proje için Bakanlığımıza, Valiliğimize ve çalışmada görev alan emek veren tüm yetkililere ve çalışanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Category:

<%=vbcrlf%><%=vbcrlf%>

Privacy guaranteed. We'll never share your info.

0 yorum